Kom jij ook curieuzeneuzen bij de Schoon Boeren?

Om kennis te maken met de ‘Schone Boeren’ in jouw buurt organiseren we gedurende de campagne enkele activiteiten op of rond hun boerderij. Curieus? Lees er hier alles over en schrijf je zeker in om je plaats te reserveren!

Klik op de schone boer van wie je de activiteiten wil weergeven

Agro De Gaai

Wie? Geert en Marijke Van Wonterghem - Degezelle

Bedrijf? Agro De Gaai (Deerlijk)

Wat? Gesloten varkensbedrijf

Waar? Gaaistraat 1, Deerlijk

Patriek Desmedt

Wie? Patriek Desmedt en zijn ouders Paul en Christine

Bedrijf? Hof Ten Houte

Wat? Melkveebedrijf

Waar? Ronksdreef 5, Kortrijk

Boomkwekerij Steven Dewulf

Wie? Steven Dewulf en Kathelyne Wolfcarius

Bedrijf? Boomkwekerij Dewulf

Wat? Kwekerij van laan- en sierbomen

Waar? Marichaalstraat 7, Bavikhove

Hoeveslagerij Willem

Wie? Willem Vanhemmens en zijn ouders en zus

Bedrijf? Hoeveslagerij Willem

Wat? Vleesveebedrijf - hoeveslagerij

Waar? Moenstraat 10, Sint-Denijs

Onthaalhoeve Renard-Lachat

Wie? Xavier en Leentje Renard - Lachat

Bedrijf? Onthaalhoeve Renard-Lachat

Wat? Melkvee – opfokbedrijf braadkippen – alpaca’s – landbouweducatie

Waar? Kreupelstraat 13, Zwevegem

Michiel en Edward Vercruysse

Wie? ? Michiel en Edward Vercruysse

Bedrijf? Goed Te Schellebrouck

Wat? akkerbouwmatige groenten – afmesten van melkvee

Waar? Morinnestraat 90, Kortrijk

Goed Te Schellebrouck

Ontdek dagelijkse groenten op het veld en in je mond. Benieuwd van waar jouw groenten uit de supermarkt komen? Broers Michiel en Edward Vercruysse nemen je graag mee op bezoek doorheen hun velden en bedrijfsgebouwen. Van op de eerste rij zie je hoe groenten groeien, met welke machines ze oogsten en welke slimme technieken de boer en natuur helpen. Groot of klein, reserveer alvast je plaatsje en proef hoe lekker groenten zijn.

Goed Te Schellebrouck bezoeken kan op zondag 12 augustus 2018 tussen 13u en 17u. Verschillende rondleidingen worden voorzien. Inschrijven hiervoor is niet nodig.

Wil je ook deelnemen aan de fietstocht onder leiding van GidsenPlus? Schrijf je dan zeker in! Kom met je fiets naar Goed Te Schellebrouck en fiets mee onder begeleiding door Kortrijk. De start is voorzien op de hoeve om 13u30. Na een toch van ongeveer 20 km kom je terug naar Goed Te Schellebrouck.

Schrijf je in voor:

Onthaalhoeve Renard-Lachat

Ontdek en beleef dit melkveebedrijf. Er komen heel wat slimme technieken bij kijken om dit moderne bedrijf te runnen. Melkrobots geven vrijheid aan de bedrijfsleiders. Automatische mestschuif en koeborstels bieden comfort aan de koeien. Onder andere een systeem voor warmterecuperatie drukt de energiefactuur. Kom een kijkje nemen met het hele gezin bij Onthaalhoeve Renard-Lachat. Rondleidingen, alpacagolf, kinderanimatie, catering en een route naar de naburige schone boer ‘Hoeveslagerij Willem’ bieden voor elk wat wils.
!! Omwille van de grote interesse voor deze hoeve is er beslist om naast de georganiseerde rondleidingen, het bedrijf ook de volledige dag (10u tot 17u) toegankelijk te maken voor bezoek. Ben je dus niet ingeschreven, dan ben je uiteraard welkom voor een kijkje achter de schermen, een leuke babbel met Johan, Mia, Willem en Flore of voor een lekkere hamburger van eigen kweek.
Inschrijven is niet nodig.

Agro De Gaai

Zo vaak krijg je niet de kans om kennis te maken met de varkensteelt in Vlaanderen. De hightech huisvestiging biedt veel aandacht voor dierenwelzijn en milieu. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Schrijf je in voor de gezinsfietstocht i.s.m. de Landelijke Gilden en KVLV van Deerlijk. Ontdek het mooie platteland en maak kennis met hedendaagse varkensteelt via een unieke virtuele rondleiding. Praktisch: De gezinsfietstocht gaat door op zondag 8 juli 2018. Starten kan doorlopend tussen 13u en 15u. De fietstocht is ongeveer 30km lang en is uitgewerkt door de LG en KVLV van Deerlijk. Start en eindbestemming is voorzien op Agro De Gaai. Bij inschrijving ontvang je een wegbeschrijving en bonnetje voor gratis frietjes na aankomst. Een beperkte parking voor wagens is voorzien. We raden echter aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen!

!! Opgelet: enkel de deelnemers die zijn ingeschreven via stefaan.delbeke1@telenet.be krijgen gratis frietjes na de fiestocht.

Vooraf inschrijven via stefaan.delbeke1@telenet.be.

Hoeveslagerij Willem

Ontdek en beleef dit vleesveebedrijf met hoeveslagerij. Willem en zijn ouders vestigden zich hier nog niet zo lang geleden op deze historische hoeve. Het vlees van hun koeien verkopen ze direct aan de klant via hun hoeveslagerij. Het veevoer wordt rond hun hoeve gekweekt. Onder het motto ‘hoe meer volk, hoe liever’ zijn bezoekers hier welkom voor een rondleiding of op de pop-up kamping. Kom een kijkje nemen met het hele gezin. Rondleidingen, kinderanimatie, catering en een route naar de naburige schone boer ‘Onthaalhoeve Renard-Lachat’ bieden voor elk wat wils.

Op zondag 17 juni 2018 ben je de hele dag (tussen 10u30 en 17u) welkom bij Hoeveslagerij Willem. Wil je echter deelnemen aan een geleide rondleiding? Schrijf je dan vooraf in. De rondleidingen starten om 10u30, 14u00 en 15u30. Let op: het aantal plaatsen is beperkt tot 60 personen per rondleiding!

!! Omwille van de grote interesse voor deze hoeve is er beslist om naast de georganiseerde rondleidingen, het bedrijf ook de volledige dag (10u tot 17u) toegankelijk te maken voor bezoek. Ben je dus niet ingeschreven, dan ben je uiteraard welkom voor een kijkje achter de schermen, een leuke babbel met Johan, Mia, Willem en Flore of voor een lekkere hamburger van eigen kweek.
Inschrijven is niet nodig.

Boomkwekerij Dewulf

Zeg niet zomaar een boom tegen een boom. Veel geduld en expertise liggen aan de basis van een stevig exemplaar. Volg Steven doorheen zijn bedrijf en ontdek hoe hij werk maakt van onder andere duurzame bemesting en selectie om klimaatbestendige bomen te kweken.

Boomkwekerij Dewulf kan je bezoeken op zaterdag 29 september 2018. De rondleidingen starten om 14u30, 15u15 of om 16u00. Let op: het aantal plaatsen is beperkt tot 30 personen per rondleiding!

Schrijf je in voor:

Hof Ten Houte

Koeien langs de Leie, op een boogscheut van de Kortrijkse markt. Daar wil je toch meer van weten? Kom langs en ontdek hoe Patriek ze in de watten legt en zelfs elk een naam geeft. Zwaluwen, vleermuizen en fruitbomen horen bij de boerderij van Patriek. Dat ze niet alleen mooi ogen maar ook nuttig zijn voor de boerderij legt Patriek je uit. Kom met je fiets.

Wil je ook deelnemen aan de fietstocht onder leiding van GidsenPlus? Schrijf je dan zeker in! Kom met je fiets naar Hof Ten Houte en fiets mee onder begeleiding door Kortrijk. De start is voorzien op de hoeve om 13u30. Na een toch van ongeveer 20 km kom je terug naar Hof Ten Houte. Wil je nadien nog de rondleiding meevolgen? Dan kan dat om 16u, maar schrijf je hiervoor ook zeker in!

Voor iedereen die curieus is naar de hoeve van Schone Boer Patriek organiseren we een bezoeknamiddag. Hof Ten Houte bezoeken kan op zaterdag 8 september 2018 om 14u, 15u of om 16u. Let op: het aantal deelnemers per rondleiding is beperkt tot 30 personen.

Schrijf je in voor:

Partners

De campagne 'Schoon Boeren' is een initiatief van Inagro en de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de gemeenten Poperinge, Ieper en Heuvelland.